tiistai 16. toukokuuta 2017

Ihanat muffinssisämpylät

Heips!

Leivoin tuossa taannoin viikonloppuna aamupalalle söpöjä pikkusämpylöitä.
Nämä sai tehtyä nopeasti ja oli herkkua.
Sämpylät paistetaan muffinssipellillä, jolloin taikinan voi jättää hieman pehmeämmäksi ja silloin sämpylöistä tulee myös ihanan pehmeitä.



Muffinssisämpylät 12 kpl

3 dl vettä
25g hiivaa
1,5 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1/2 dl kauraleseitä
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl ruisjauhoja
3,5 dl vehnäjauhoja
 2 rkl öljyä

(voit korvata leseet ja hiutaleet kaapistasi löytyvillä vaihtoehdoilla tai leseet suoraan hiutaleilla)
Liota kädenlämpöiseen veteen hiiva, hunaja ja suola. Lisää leseet ja hiutaleet sekä ruisjauho. Sekoita tasaiseksi. Lisää oljy ja vähitellen vehnäjauhot. Taikina jää pehmeäksi. Kohota lämpimässä 20min ajan. 
Öljyä muffinssipelti ja jaa taikina 12 koloon tasaisesti. 


Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen ja kohota sämpylöitä liinan alla vielä 20 minuuttia. 


Paista 225 asteessa 10 min ajan.


Omat sämpyläni tarttuivat hieman kiinni pellin reunoihin, mutta muutaman minuutin jäähtymisen jälkeen irtosivat näppärästi nuolijalla pyöräyttäen.


Parhaita heti höyryävinä... 
No, oikeastaan muusta ei ole kokemusta, kun sämppärit katosivat lasten ja miehen toimesta hetimmiten ääntä kohti... :)


Nyt leipomaan!
Satu

2 kommenttia:

  1. Kokeilin myös sämpylöitä. Helppoa, kun laittaa muffinivuokiin . Itse korvasin hunajan vaahterasiirapilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun kokeilit. Totta, vuokiin laittamalla ei ole ongelmaa peltiin tarttuminen... :)

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...