tiistai 3. helmikuuta 2015

Suklaa-cappuccino -juustokakku

Synttäritarjoiluja.

Juustokakkuna tarjolla oli suklaa-cappuccino juustokakku, jonka alkuperäinen ohje on Kinuskikissalta, täältä. Varioin ohjetta siten, että käytin kakkuun 3 kpl à 2,5dl flora vanillaa. Alkuperäisen ohjeen mukaan purkeista olisi jäänyt 1dl hyvää ehtaa vaniljakastiketta yli, joten lisäsin reseptiin saman verran ylimääräistä... Myös pohjan tein yksinkertaisemmin ja suklaana käytin tummaa suklaata, jolloin kakusta saatiin vähälaktoosinen.

Kakku on todella suuri, 28 cm rengasvuoassa lähes piripintaan.
Oikein hyvää.


Suklaa-cappuccino -juustokakku 

1,5 pötköä dominokeksejä
50g voita

6 liivatelehteä
1,25 dl vahvaa kahvia (2 kahvimittaa kuppia kohden)
200g maustamatonta tuorejuustoa
4,5 dl flora vanillaa
100g tummaa suklaata
ripaus sokeria

2,5 liivatetta
3 dl Flora vanillaa

Murskaa dominokeksit, lisää joukkoon sulatettu voi ja painele 28cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita 6kpl liivatteita likoamaan kylmään veteen. Keitä vahvaa kahvia siten, että laitat kaksi mitallista kahvia yhtä kuppia kohden. Vaahdota flora vanilla kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Sulata liivatelehdet kuumaan kahviin. Notkista tuorejuusto lusikalla tai vatkaimella vatkaten kipossa. Kaada kahvi-liivateseos tuorejuuston joukkoon. Yhdistä tuorejuusto-kahviseos flora vanillaan ja lisää sekaan sulatettu suklaa. Kaada seos keksipohjan päälle. Aseta jääkappiin hyytymään n. 3tunnin ajaksi.


Kun alaosa on hyytynyt, valmistetaan kiille. Aseta 2,5 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Lämmitä 0,5dl flora vanillaa kuumaksi, sulata liivatteet sekaan. Kaada loput flora vanillat sekaan ja kaada seos varovasti, mieluiten lusikan kautta hyytyneen kakkukerroksen päälle. Siirrä varovasti jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Kisukoristeet päälle ja eikun syömään. 
Oli kyllä aikuiseen makuun oikein onnistunut kakku.


Sekä täytekakusta että juustokakusta tein gluteenittomat versiot erikseen pieniin pyöreisiin vuokiin.
Juustokakun pohjana oli gluteeniton digestive-keksi, ison kakun kerroksista lorautettiin pienet osat näihin pikku-kakkuihin.


Makoisin terveisin, 
Satu

2 kommenttia:

  1. Rakastan juustokakkuja ja ehdottomasti pitää kokeilla tuota kakkua jossain vaiheessa :) Upean näköisiä. terkuin Liisa

    VastaaPoista
  2. Mulla on välillä tullut sellainen juustokakku-väsymys, mutta tämä kakku oli kyllä oikein hyvää. :)

    VastaaPoista