perjantai 24. tammikuuta 2014

Minni-kakku

Synttäriteeman mukaisesti täytekakkuun valikoitui Minnin kuva. 
Tykkäisin ihan hirveästi tehdä marsipaanilla/sokerimassalla kuorrutettuja kakkuja, mutta niistä tulee usein liian makeita kuorrutuksen takia. 


Siispä tällä kertaa yritin kompromissina tehdä sokerimassalla kuorrutetun kakun, jonka makeutta tasasi hyvin se, että reunat oli pursotettu kermavaahdolla.

Ensin tulostetaan paperille haluttu kuva,


 sitten jäljennetään kuva leivinpaperille.


Kaulitaan sokerimassa levyksi, asetetaan leivinpaperi päälle ja piirretään kuvion ääriviivat. Leikataan kuvio irti. Sama toistetaan eri värisillä sokerimassoilla. Kuviot asetellaan päällekäin. 
(ja allekirjoittanut on jälleen oikaissut vaihekuvissa...)


Lopuksi muotoilin rusetin. 


Kakun pintaa kannattaa levittää sokeri-voi-kreemi, 
jolloin sokerimassa/marsipaani säilyy kauniina, eikä "hikoile". 

Kreemi: (koko kakkuun)
125g voita
4 dl tomusokeria
1 rkl vettä

Pehmennä voi vatkaamalla, lisää tomusokeri vähitellen joukkoon voimakkasti vatkaten, lisää lopuksi vesi vatkaten. Jos kreemi on liian jäykkää, sitä voi sulattaa varovaisesti mikrossa.

Jos kuorruttaa vain kakun pinnan, niin riittää n. 1/3 kreemiohjeen määrästä.


Kreemin päälle levitetään kaulittu sokerimassalevy.


Kuvio nostetaan päälle. Halutessa sen voi "liimata" sokerikuorrutteella tai ylijääneellä kreemillä, itse sipaisin hieman vettä kuvan ja kakun pinnan väliin, sitoi kuvan hyvin kiinni. Tähdet ympärille ja helmiäis-spray:lla vielä viimeistelykimallukset.


Vielä reunapursotukset. 


6-v. poikani kävi katsomassa lopputulosta ja ilmoitti, ettei oo yhtään Minnin näköinen.... 
Lasten suusta kai kuulee totuuden... 
Ehkä ens kerralla sitten näköisempi versio, sankari oli kuitenkin tyytyväinen kakkuunsa ;)

 Sivupursotukset tein kahdella värillä. 


Valmis!


Suussasulavin terkuin,
Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...