lauantai 24. syyskuuta 2016

Hääkakku, joutsen-koriste

Heips!


Leivoin serkun häihin täytekakun vanilja- ja vadelma -täytteillä. 
Kakku kuorrutettiin sokerimassalla.


Sokerimassan päälle suhautin helmiäis-spraytä, jolla pintaan saa kauniin kiillon.

Etukäteen tehty sokeripitsi leikattiin kakun korkeuteen sopivaksi.


Sokeripitsi kiinnitettiin kakun pintaan pienellä määrällä vettä sinne tänne. Vesi sulattaa helposti pitsin, joten sillä ei kannata sivellä pitsiä kauttaaltaan.


Lisäsin vielä kakun päälle pitsisuikaleen, jonka päälle koriste asetellaan.


Sokerimassa-koristeet täytyy tehdä aina aiemmin, jotta ehtivät jähmettyä. 
Tekovaiheessa muotoilin kaksi joutsenta, kuivatusvaiheessa kannattaa käyttää herkissä kohdissa tukia, tässä tapauksessa kaula piti tukea hyvään asentoon.


Kruunua varten värjäsin valkoista sokerimassaa vaaleanpunaiseksi ja muotoilin kruunun. Cocktail-tikun palanen kärkeen, niin kruunun sai painettua tukevasti päähän kiinni.


Tässä joutsenpari valmiina.


Tässä sama pari aseteltuna kakun päälle, suhautin joutseniin vielä kimallesprayta loppusilaukseksi.


Tässä kuva vielä valmiista kakusta.


Paljon onnea vielä hääparille!

Terkuin, Satu

4 kommenttia:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...