sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Pikkujouluateria

Se on sitten virallisesti joulukuu.
Meidän oman perheen kanssa olemme siirtyneet oman Joulun viettoon. Ihana, oman perheen ehdoilla etenevä jouluaatto ilman hössötystä on toistaiseksi ollut hyvä valinta. Kääntöpuolena on sitten se, ettei jouluna ehdi nähdä kaikkia lähimpiäkään sukulaisia. Vuorovuosin istahdamme Joulupäivänä joko oman äitini tai anoppini joulupöytään.
Olenkin alkanut kutsua pikkujouluaterialle joulukuun vaihteessa sen puoliskon suvusta, jonka luona emme vietä Joulupäivää kyseisenä Jouluna. Nautitaan kinkusta ja laatikoista ilman joulupöydän rosolli- ja kalavalikoimaa. Laatikot maistuvat taivaallisille taas pitkästä aikaa nautittuna.
Eilen nautimme 10 hengen poppoolla pikkujouluaterian.
Parhaimmat joululaatikot syntyvät kyllä itse tehtynä ja mastuvat parhaimmilta vastapaistuneena. :)

Jälkiruoaksi valmistin Pannacottaa marjoilla.
Pannacotta (5-8 hlölle)
5 dl kuohukermaa
2,5 liivatelehteä
1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
Laita liivatteet likoamaan veteen. Kuumenna kattilassa kerma ja sokerit kokoajan sekoittaen. Liota pehmenneet liivatteet kuumenneeseen seokseen. Seoksen ei tarvitse kiehahtaa. Kaada annosmaljoihin ja anna jähmettyä jääkapissa n. 2-3 tuntia. 


Pannacotan päälle tein marjoista raikastuksen. Ota kotimaisia marjoja pakasteesta sulamaan, sokeroi haluamasi verran. Kääntele marjoja sulamisen aikana.



Laita marjaseosta hyytyneen pannacotan päälle ennen tarjoilua.
Tosi hyvää, kruunasi pikkujouluaterian. :)




Näissä pikkujoulutunnelmissa toivottelen ihana pikkujoulunaikaa teille kaikille!

Satu

2 kommenttia:

  1. Ihanata pikkujouluaikaa sinnekkin! :)
    ps.kyllä maistuis... mitä herkkuja taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Pukkia odotellessa... :)

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...