perjantai 28. huhtikuuta 2017

Suklaatäytekakku (VL, G)

Heippa!

Pojan synttäreille leivoin suklaakakkua.
Kohtuu paljon sain suklaata yhteen kakkuun upotettua, eikä muuten ollut liian suklainen... :)



Suklaakakku

Leivo tumma kakkupohja, gluteenittoman ohjeen löydät täältä.


Täyte: 2:een väliin:
150g tummaa suklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
0,75dl sokeria
1tl vaniljasokeria
4 dl vispikermaa

lisäksi vadelmahilloa ja jäisiä kotimaisia vadelmia

Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto sokerien kanssa sekoittaen ja lisää kermavaahdon joukkoon. Lisää lopuksi sulatettu suklaa. Tämä täyte ei tarvitse liivatetta, suklaa jäykistää täytteen.

Kostutus:
3dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

Suklaakuorrutus kakun reunoille:
2 dl vispikermaa
75g tummaa suklaata
0,3dl sokeria

Sulata suklaa. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää suklaa kermavaahdon sekaan.

Suklaaganache:
75g tummaa suklaata
50g maitosuklaata
3/4dl kuohukermaa
nokare voita

Pilko suklaat kattilaan ja kaada kuohukerma päälle. Lämmitä hitaasti koko ajan sekoittaen, kunnes kastike on tasaisen väristä. Lisää voinokare kiiltoa tuomaan. Anna jäähtyä hetki.

Kakun kokoaminen:
1) leikkaa kakku kolmeen osaan.
2) kostuta alimmainen kakkulevy vaniljamaidolla
3) levitä pohjan päälle ohut kerros vadelmahilloa
4) levitä päälle puolet suklaatäytteestä
5) ripottele täytteen päälle jäisiä vadelmia


6) paina keskimmäinen kakkulevy edellisen päälle ja tee vaiheet 2-5.
7) käännä päällimmäinen kakkulevy nurinperin (paistopinta kakkuun päin) 
ja nosta päällimmäiseksi. Kostuta.
8) Laita kakku vetäytymään jääkaappiin useaksi tunniksi tai seuraavaan päivään 
(aseta tuorekelmu pintaan)
9) sivele kakun päälle halutessasi ohut kerros vadelmamarmeladia (tekee pinnasta tasaisen suklaaganachelle). Olen tehnyt myös ilman marmeladia ja hyvin onnistunut.

(Huom, kuvan kakussa kolme täytekerrosta ohjeesta poiketen)

10) Valmista kakun reunojen suklaakuorrutus ja tasoita se kakun reunoille tasaisesti. Tein ohuen kerroksen, kuorrutusta jäi 1/3 yli, mutta se tuli syötyä pelkältään :)


11) Valmista suklaaganache. Ota pieni määrä ganachea ruiskuun/pursotuspussiin ja valuttele haluamasi verran "valutuksia" reunoilta alas.


12) Ota sitten loput ganachesta ja tasoita pinnalle (tätäkin jäi hieman yli)


Anna jähmettyä.
Lisää lopuksi haluamasi koristeet.


Synttäreitä vietettiin pääsiäisenä, koristelu teeman mukaisesti.


Suklaisin terveisin, 
Satu

5 kommenttia:

  1. Upea kakku jälleen kerran! Tuo onkin kätevä tapa saada kuorrute valumaan, että aloittaa reunoista, kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  2. Nam, todella herkullisen näköinen kakku. Täytyy pitää tämä ohje mielessä, esikoinen nimittäin tilasi synttäreilleen suklaakakun. :)

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...