perjantai 8. tammikuuta 2016

Siemennäkkäri

Heips!

Tänä talvena on itse tehty siemen-näkkileipä ollut jonkinlainen hitti. 
Olen nähnyt tosi monta erilaista ohjetta.


Itse tein näkkärini lasten päiväkodista saadulla ohjeella.
Lapset oli isänpäivälahjaksi leiponeet isille voimanäkkäriä ja oli niin hyvää, että oma satsi piti tietysti laittaa tulemaan. Tässä se nyt teillekin jaettuna.

Siemennäkkäri 
(kaksi pellillistä)

1dl kaurahiutaleita
3,5dl spelttijauhoja
4dl siemeniä (auringonkukan, pellavan, seesamin)
2 tl suolaa
1 dl öljyä
2,5 dl vettä

Aineet sekoitetaan keskenään 


ja levitetään ohueksi levyksi kahdelle pellille


 Paistetaan 200 asteessa 15min ajan.


Tosi helppoa ja ihanan makuista. Paahdettujen siementen maku on kyllä niin mahtava!
Omasta kaapista ei löytynyt auringonkukan siemeniä, sen vuoksi oma näkkärini koostui vain pikkusiemenistä...

Pakkasterkuin, 
Satu

4 kommenttia:

  1. Siemennäkkäri on kyllä niin herkkua ja sitä tehdään meillä paljon ja nautitaan juustojen kanssa. Hyväähän se on ilman juustoakin. Isäntäkin on innostunut sitä töissä tekemään iltaisin työkavereilleen. Tämä onkin vähän erilainen näkkäri, mitä itse teen, joten pitäisikin kokeilla myös tätä. Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että kaikki siemeniä sisältävät leivät ja näkkärit on maukkaita, ero tulee sitten lähinnä leipien rakenteen suhteen... :) Ihanaa, kun mies leipoo... meillä sellaista ei ookaan vielä nähty. :)

      Poista
  2. Näyttääpä herkulliselta, tätä täytyy ehdottomasti kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosi herkkua. Suosittelen! :) Mukavaa, kun kävit vierailulla. :)

      Poista