torstai 26. kesäkuuta 2014

Juhannus 2014

Heipähei!

Niin se Juhannus taas tuli ja meni. Mökillä touhuttiin. Kylmää oli, niin kuin kai koko Suomessa, mutta satanut ei kertaakaan (jos ei lasketa hermeettisen kokoisia rakeita viskonutta yhtä raekuuroa)... :) 
Suomen kesä! 


Mökkeily on kyllä kivaa. Sisälle juoksee järvivesi, tontin takarajalla ulkohuussi, mökki lämpenee takkatulella. Sähkö kyllä löytyy. Ei siis todellakaan mikään luksus-mökki vaan ihana maanläheinen sukumökki ilman ihmeellisyyksiä. Sopii tälläisen lapsuutensa ja nuoruutensa partiopiireissä pyörineen ihmisen elämäntapaan.

Kävin poimimassa sisälle ja ulos verannalle lupiinikimput. Nyt kun tuntuu jokapuolella olevan tien varret täynnä kauniita villejä lupiineja... :)



Vaahtopäitä, sadepilviä ja hei, sinistä taivastakin... :)
Alla ihana karvapallo, mantukimalainen, eväsretkellä.


Kukkiva juhannusruusukin löytyi pihapiiristä.


Ruokana oli mm. nyyttikasviksia. Meillä oli kahdenlaisia nyyttejä. Toisessa oli perunaa, sipulia, porkkanaa, tuorejuustoa, suolaa ja pippuria. Toinen versio: kesäkurppaa, paprikaa, parsakaalia, sipulia, tuorejuustoa, suolaa ja pippuria. Tuorejuustoksi sopii sellainen, jossa on hieman enemmän makua, tällä kertaa käytin yritti-pippuri -tuorejuustoa.


Pilkoin aineet leivinpaperin päälle ja leivinpaperinyytin kiedoin kaksinkertaiseen folioon.


Sitten folionyytit hiillokseen kypsymään. Tuli oikein hyvää, parsakaaliversio oli oma suosikkini.

Alla folionyyttejä hiilloksessa sekä lasten kebakot ja aikuisten sienet. Naudan sisäfile-pihvit olivat myös oikein hyvä valinta nuotiogrillailuun, tosin sen verran harvoin niitä tulee tehtyä, että oikea kypsyysaste ei ihan toteutunut... ;)


Niin kuin jo edeltä postasinkin, vadelmakakkua nautittiin sitten sekä Juhannuskaffeella että keskiyön herkkuhetkellä. Eikä loppunut kesken! :)


Iltasyömiseksi tein kotona etukäteen valmiiksi 

Kinkkupiirakan

Pohja:
150g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta
0,5dl vettä

Täyte:
300g palvikinkku-leikkelettä (tms. kinkkua)
1 paprika
1 purjo
(herkkusieniä)
200g tuorejuustoa (ruohosipuli)
2dl ruokakermaa
3 kananmunaa

Nypi pohjan kuivat aineet sekaisin, lisää kylmä vesi. Painele 28cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla. Tee foliosta reunukset ja esipaista 225 asteessa 10min.


Pilko kinkkuleikkele, paprika ja purjo pieniksi kuutioiksi.



Tässä alla esipaistettu pohja, jossa vielä folioreunus paikallaan. Ota folio pois! :)


Lämmitä paistinpannussa kinkku, paprika, purjo, tuorejuusto ja ruokakerma tasaiseksi. Ota pannu pois hellalta ja lisää kananmunat joukkoon sekoittaen massaa samalla tasaiseksi. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa, pippuria tms. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. ja ripottele pinnalle juustoraastetta.


Paista 200 asteessa 20-30min, kunnes piirakka on kypsä. 


Anna jäähtyä. Piirakka soveltuu myös pakastettavaksi.

Sellainen oli meidän Juhannus noin niinkuin lyhykäisesti.

Ihanaa loppuviikkoa ja leppoisaa lomaa niille jotka lomailevat.

Palaillaan,
Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti