lauantai 5. huhtikuuta 2014

Rukiiset porkkanaleivät

Huomenta! 

Tammikuun Leivotaan-lehdessä oli ohje Rukiisiin vehnäporkkanaleipiin, joita kokeilin muutama päivä sitten. 

Hyvää oli, tässä ohjetta sinullekin.


Rukiiset vehnäporkkanaleivät 4 kpl

50g hiivaa
6dl kädenlämpöistä maitoa
50g sulatettua voita
2tl suolaa
3/4 dl vaaleaa siirappia
1dl hienoksi raastettua porkkanaa
7 - 8 1/2 dl vehnäjauhoja
5 - 6 1/2 dl hienoja ruisjauhoja

Murusta hiiva kulhoon. Lisää maito ja liuota hiiva siihen. Lisää voisula, suola, siirappi, porkkanaraaste ja jauhot vähän kerrallaan. Vaivaa kimmoisaksi. Kohota taikina liinan alla n. 40min. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile palloiksi. Painele pallot leivinpaperin päälle pellille pyöreiksi leiviksi, halkaisija n. 15cm. Paina leipiin keskelle reikä. Pistele leipä haarukalla. KOhota liinan alla n. 30min. Paista leipiä uunin alimmalla tasolla 220asteessa 12-15 minuuttia, kunnes ovat kauniin värisiä.

 
Ohjeessa oli 50g hiivaa 6dl nestettä kohden, joka kuulosti kohtuu paljolta. 
Kotoa ei löytynyt tuore hiivaa, joten leivoin kuivahiivalla. 
Kuivahiivana tuo määrä vastaisi kahta pussia, mutta leivoin itse 1,5 pussilla. 
Ei maistunut hiiva, kohosivat mahtavasti. 
Ensi kerralla taidan yrittää vieläkin vähäisemmällä määrällä hiivaa. 



Oikein rentouttavaa ja keväisen aurinkoista viikonloppua sinulle!

Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti