perjantai 7. helmikuuta 2014

Sämppärit ja hampparit

Välillä osuu silmiin blogeissa, facessa, lehdissä... 
ihanan näköisiä kotitekoisia hampurilaisia....


MÄÄKIN haluan!

Samalla päätin kokeilla yön yli jääkapissa nousevaa sämpylätaikinaa. 
Alkuperäinen ohje Myllyn Paras, mutta sen verran reilusti tein muutoksia, että laitan myös omani.

Yön yli sämpylät (n. 16-20 kpl)

6 dl maitoa
25g hiivaa
2 tl suolaa
3 rkl sokeria
50g voita
7 dl sämpyläjauhoja
5 dl vehnäjauhoja

KYLMÄ maito, jonka sekaan liotetaan hiiva, suola, sokeri ja sulatettu voi. Lisää jauhot sekaan hitaasti, samalla vaivaten. Peitä kulho kelmulla ja laita yöksi jääkaappiin. 


Aamulla kaada taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile pötkoksi. Leikkaa paloiksi ja pyörittele sämpylöiksi. Aseta sämpylät pellillä kohoamaan n. 30min ajaksi 40 asteiseen uuniin. 


Ota pelti pois uunista ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Paista sämppärit kypsiksi. 


Ihanaa tuoreena, hyvää jäähtyneenä, sopii myös hamppareihin. Voin suositella. 


Ja sitten ne hampparit....

Periaatteella: kaikki tehdään ite!

Jauhelihapihvit, 


bataattiranskalaiset...




 Hampparin väliin pihvin lisäksi:

juustoa
herkkukurkkua
tomaattia
salaattia
paistettuja sipulirenkaita
ketsuppia
sinappia
BBQ-kastiketta
majoneesia









Täytyy kyllä sanoa, että hyvää oli! 

Ja kaloreita ei todellakaan laskettu... taaskaan. 


Rentouttavaa viikonloppua täällä pyörähtäville!!

Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti